Belnem House Bonaire
Natuur Bonaire

Natuur en nationale parken

  • Ruim 300 km natuurpaden
  • Bonaire National Marine Park
  • Vogels en flamingo's spotten

Ontdek de mooiste natuurplekjes: puur en ongerept

Niet alleen is Bonaire de ideale zon-, zee- en strandbestemming, maar het eiland biedt ook prachtig natuurschoon. Van hikingtrails en nationale parken tot mangrovebossen en koraalriffen. Wij vertellen je graag over de mooiste plekjes in de natuur. Je zult hoe dan ook versteld staan van de indrukwekkende natuur op Bonaire.

 
 
 

Natuurliefhebbers en wandelaars

Heb je nog ruimte in je koffer, neem dan vooral een paar goede wandelschoenen mee naar Bonaire. De indrukwekkende natuur en de vele hiking-trails met mooie uitzichten verleiden je vast tot een (stevige) wandeltocht. Het eiland heeft ruim 300 kilometer natuurpaden. Vergeet je flesje water en de zonnebrandcrème niet! Het noordelijk deel van Bonaire is het groenste deel van het eiland, alhoewel loslopende geiten voortdurend de groene scheuten van bomen en planten opeten.

Pekelmeer, Gotomeer en Washington Slagbaai

De Caribische flamingo, op Bonaire chogogo genoemd, is de nationale vogel van het eiland. Bijzonder is dat de flamingo's niet geboren worden met hun bekende roze veren; in eerste instantie zijn ze grijs-wit. De roze kleur krijgen ze later door hun voedsel (pekelgarnalen en blauwgroene algen). Flamingo’s leggen doorgaans slechts een ei per jaar en het duurt ongeveer dertig dagen voor deze uitkomt. Flamingo's verzamelen zich graag in groepen en zijn op een paar plaatsen op Bonaire te zien. Het flamingoreservaat aan het Pekelmeer ligt op het zuidwestelijke deel van het eiland. Deze uitgestrekte zoutvlakte is de belangrijkste broedplaats voor de roze vogels. Je hebt er wel een verrekijker nodig: om de vogels te beschermen mogen toeristen het reservaat niet in. Ook bij het Gotomeer en in Washington Slagbaai National Park is de flamboyante vogelsoort te spotten.
 

Bonaire National Marine Park

Een van de belangrijkste trekpleisters van Bonaire is het Bonaire National Marine Park (BNMP), het oudste zeereservaat ter wereld. Deze onderwaterwereld rondom Bonaire, Klein Bonaire en Lac Bay beslaat 2.600 hectare schitterend koraalrif en een van de best bewaarde mangrovegebieden in het Caribisch gebied. De biologische diversiteit van de koraalriffen die je hier vindt is bijzonder groot, vergelijkbaar met die van een tropisch regenwoud. De stranden aan de noord- en westkant van Klein Bonaire zijn de belangrijkste nestplaatsen voor de zeeschildpadden in dit gebied. Grote kans dat je tijdens het snorkelen of duiken een exemplaar tegenkomt.

Bonaire National Marina Park
 

Mangrovebossen en koraalriffen

De azuurblauwe baai van Lac Bay is onderdeel van het Bonaire National Marine Park en wordt aan de noordelijke kant omzoomd door een uniek mangrovebos. Door de koraaldam aan de oostkant wordt de baai van de Caribische Zee afgesloten. Zo is een ondiepe lagune ontstaan, een kraamkamer voor koraalvissen en een aantrekkelijk broedgebied voor trek- en watervogels. Het zeegras dat op verschillende plekken in de baai groeit, trekt veel schildpadden aan. De bedreigde groene zeeschildpad eet wel zo'n twee kilo per dag.

Lac Bay

Ontdek de natuur hotspots vanaf Belnem House Bonaire

De prachtige natuurplekken kun je het best ontdekken vanaf ons resort. Ons exclusief en kleinschalig vakantieresort beschikt over luxe appartementen, penthouses en suites voor een comfortabel verblijf. Ook bieden we extra services, zoals autohuur, airport transfer en duikfaciliteiten. Onze autoverhuurdienst heeft voor ieder wat wils en maakt het verkennen van de mooie landschappen op het eiland perfect.