Belnem House Bonaire
Stranden bonaire

De mooiste stranden van Bonaire

  • Hagelwitte stranden
  • Azuurblauwe zee
  • Kiezel-, grind- en zandstranden

Ontdek de meest prachtige stranden van het eiland

Niet zo gesteld op massatoerisme, hoogbouw en kunstmatig opgespoten zandstranden? Mooi, want dat zal je op Bonaire zeker niet tegenkomen. Je vindt hier juist een ruige, ongerepte kust, met prachtige natuurstranden. Bonaire kent naast zandstranden ook koraal- en rotsstranden. In totaal zijn er meer dan twintig stranden, elk met zijn eigen unieke kenmerken.

 

Stranden die je niet mag missen

De kans is groot dat je Bonaire bezoekt vanwege de prachtige stranden. Ieder strand op Bonaire ademt zo zijn eigen sfeer. Zet deze juweeltjes maar vast op je lijstje:

Donkey Beach
Dit afgelegen strand is genoemd naar de nabijgelegen plantages die ezels gebruikten om het suikerriet naar de velden te vervoeren. Magisch mooi. Regelmatig zijn hier foodtrucks te vinden met de lekkerste beach bites.

Te Amo Beach
Een prachtig, wit zandstrand vlak bij het vliegveld van Bonaire. Vlak voor Te Amo ligt een mooi rif, dus neem zeker je snorkelspullen mee.

Bachelor’s Beach
Populair bij de locals en ook een superplek om te snorkelen. Wel opletten dat je er niet voorbij rijdt. Het strand ligt aan de voet van een rotswand van drie meter hoog en is daardoor niet vanaf de weg te zien.

Unieke azuurblauwe lagunes

Lac Bay, een azuurblauwe lagune in het zuidoosten van Bonaire, staat bekend om zijn twee fantastische zandstranden. Sorobon Beach is de place to be voor windsurfers. Misschien zie jij jezelf ook wel over het water scheren, hangend aan een surfzeil? Iets minder spectaculair kan ook; Sorobon is net zo populair bij gezinnen met kinderen, die vooral genieten van het ondiepe water en het fijne witte zand. Beginnende windsurfers zitten hier ook goed, want het ondiepe water maakt het gemakkelijk om op een surfplank te stappen.

Het verborgen strand van Cai tussen de mangroves van Lac Bay is een oase van rust. Het is de perfecte plek om schildpadden te spotten. Op zondag kan het wat drukker zijn op dit strand; de plaatselijke bevolking komt hier graag samen om te socializen en te barbecueën.ën.

"Lac Bay is grotendeels een beschermd gebied met veel vissen, vogels en zeeschildpadden."

Klein Bonaire: Echt de moeite waard

Op Klein Bonaire, een onbewoond eilandje op slechts 800 meter uit de kust van Bonaire, vind je een prachtig zandstrand: No Name Beach. Het rif dat parallel loopt aan dit strand is een van de beste en drukste snorkelplekken van Bonaire. Een watertaxi brengt je heen en weer naar Klein Bonaire.

Spot zeeschildpadden

Bonaire is de thuisbasis van drie van de zeven soorten zeeschildpadden ter wereld. Door de uitgestrekte koraalriffen, de schaduwrijke stranden en de zeegrasvelden is het hier voor zeeschildpadden goed toeven. De dieren leggen soms wel 3.500 km af om hun broedgebieden op Bonaire en Klein Bonaire te bereiken.

Overnachten vlak bij het strand?

Natuurlijk wil je tijdens je vakantie op Bonaire zo dicht mogelijk bij het strand overnachten. Belnem House is een boutique resort centraal gelegen op het eiland vlak bij Bachelor's Beach. Na een dag vol standplezier kan je hier tot rust komen in je eigen luxe appartement. Kies jij voor een appartement aan het zwembad of toch voor een penthouse met adembenemend uitzicht over het water? Wij helpen je ook graag met een auto huren zodat je zelf de mooiste stranden kunt gaan ontdekken. 

 

Of bekijk direct de prijzen en beschikbaarheid