Belnem House Bonaire
Geschiedenis Bonaire

De verborgen geschiedenis van Bonaire

Ontdek de verborgen geschiedenis van Bonaire

Verhalen en historische bezienswaardigheden

Bonaire, een eiland met een rijke en complexe geschiedenis, die meer dan 100 miljoen jaar teruggaat. Van de oorspronkelijke Caquetio Indianen en de Europese kolonisatie tot de slavernij en de uiteindelijke emancipatie, Bonaire biedt een schat aan historische verhalen die wachten om ontdekt te worden.

De Caquetio Indianen en hun erfenis

Begin je reis in de voetsporen van de oorspronkelijke bewoners van Bonaire, de Caquetio Indianen. Deze stam bewoonde het eiland eeuwen voor de komst van de Europeanen en liet indrukwekkende rotstekeningen en petroglyfen achter. Bezoek de Indian Inscriptions bij Onima en het gebied rond Rincon, op slechts 20 minuten rijafstand.

Tip: Boek een tour met een lokale gids voor een diepgaand inzicht in deze oude cultuur. Lokale gidsen kunnen de betekenis van de tekeningen uitleggen en je meenemen op een wandeltocht door de historische plekken.

Spaanse en Nederlandse kolonisatie

In 1499 arriveerden de Spanjaarden op Bonaire en namen het eiland in bezit. Later, in 1636, werd Bonaire veroverd door de Nederlanders. De kolonisatie bracht aanzienlijke veranderingen teweeg, waaronder de introductie van slavernij. Bezoek Fort Oranje in Kralendijk, gebouwd door de Nederlanders in 1639 om het eiland te verdedigen tegen vijandelijke aanvallen.

Tip: Combineer je bezoek met een wandeling langs de boulevard en sluit af met een bezoek aan een lokaal café om de authentieke sfeer van de stad te proeven.

Slavenhutten en zoutpannen

Een van de meest aangrijpende herinneringen aan de slavernijperiode zijn de slavenhutten en de zoutpannen. Slaven werkten hier onder zware omstandigheden om zout te winnen, een belangrijk exportproduct van Bonaire. Bezoek de witte en Oranje slavenhutten aan de zuidkust, nabij de zoutpannen. Deze hutten waren de tijdelijke verblijven van de slaven die in de zoutpannen werkten.

Tip: Neem een picknick mee en bezoek de slavenhutten aan de zuidkust van het eiland, die het eiland zijn bekendheid hebben gegeven.

Rincon: De oudste nederzetting

Rincon, gelegen in het noordwesten van Bonaire, is de oudste nederzetting op het eiland en werd gesticht door de Spanjaarden. Het dorp heeft een rijke culturele erfenis en is de thuisbasis van verschillende historische gebouwen en tradities. Bezoek Rincon en het Mangazina di Rei, een historisch magazijn dat nu een museum en cultureel centrum is.

Tip: Huur een auto bij Belnem House en maak een dagtocht naar Rincon. Bezoek het Mangazina di Rei voor een diepere duik in het verleden van het eiland.

Belnem House Bonaire is dé uitvalsbasis

Gelegen nabij Kralendijk, is Belnem House Bonaire een geschikt en centraal startpunt. Ons exclusieve off-grid resort biedt luxe appartementen, suites en penthouses met moderne voorzieningen, zodat je na een dag vol avontuur heerlijk kunt ontspannen. Neem een verfrissende duik in ons zwembad en maak gebruik van onze autoverhuur, om de volgende dag nóg meer van Bonaire te ontdekken.